Kezdőoldal / Hírek / Vakvezető kutya mentette meg a kisfiú életét
Vakvezető kutya mentette meg a kisfiú életét

Vakvezető kutya mentette meg a kisfiú életét

Az angol The Telegraph számolt be egy nem mindennapi esetről.

Jet a vakvezető labrador együtt sétált látássérült gazdájával, Jessica Cowley-jel és a nő kisfiával. Miközben egy parkoló mellett haladtak el, egy ütközés miatt irányíthatatlanná vált autó száguldott feléjük.

A katasztrófát Jet akadályozta meg, aki kitépte magát gazdája kezéből (bár alap esetben ilyet sosem tesz egy vakvezető kutya) majd félrelökte a babakocsiban ülő kisfiút az útból. Jacob, az egy éves kisfiú ugyan kiesett a felboruló babakocsiból, de nem lett komoly baja, míg Jessica is kisebb sérülésekkel megúszta a veszélyes helyzetet. (Miközben Jet az erős rántással kiszabadította magát ő elesett)

A Daily Mail annyival egészíti még ki, hogy az eset a közeli állatorvosi klinikánál történt, ahonnan a személyzet gyorsan a segítségükre sietett. Jet aggódott családjáért, és csak akkor nyugodott meg, amikor ő megnyalhatta a gazdi arcát, és látta, minden rendben van.

Jessica elmondása szerint Jet imádja a kisfiút, mindig nagyon vigyáz rá, és szerencséjükre ezúttal is gyorsan reagált, így megelőzte a nagyobb bajt.

Ugrás a lap tetejére