Kezdőoldal / Hírek / Felfüggesztett börtön állatkínzásért

Felfüggesztett börtön állatkínzásért

Felfüggesztett börtönt kapott az a a férfi, aki múlt héten négy kölyökkutyát dobott élve a háza melletti emésztőgödörbe – írja az Index.hu.

A Debreceni Járásbíróság 1 év 4 hónap, 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, és ha a pozitívumot keressük a hírben az az, hogy legalább maga a döntés gyorsan megszületett. Hogy elrettentő ereje lesz-e egy ilyen ítéletnek az kérdéses, és tartunk tőle, hogy az országban a férfi tettét teljesen természetesnek tartják. (bármilyen szörnyen is hangzik, szerintünk sok helyen az országban a mai napig így szabadulnak meg a tehernek számító kölyökkutyáktól és macskáktól.)

Röviden a történet: A vámospércsi férfi azt állította, hogy a négy, kóbor kölyökkutya beszökött a kertjébe, és a szomszédja kifejezett kérésére szabadult meg tőlük. A 6-7 hetes kutyákat a szennyvízaknába dobta, ahol megfulladtak. Miközben az emésztőgödör felé vitte a még élő, vinnyogó kiskutyákat, egy másik szomszéd rászólt, majd hívta a rendőrséget. Megbánta tettét.

A komoly közfelháborodást keltő esetben a bíróság enyhítő körülménynek vette a férfi büntetlen előéletet, de több súlyosító körülményt is mérlegelt, így azt, hogy a vádlott védekezésre, ellenállásra képtelen állatokkal szemben követte el a bűncselekményt, és esélyt sem adott nekik a túlélésre.

A férfit állatkínzás bűntette miatt marasztalta el a bíróság, az ítélet nem jogerős, bár a vádlott és védője tudomásul vette azt, de az ügyész 3 nap gondolkodási időt kért.

Ugrás a lap tetejére