Kezdőoldal / Egyéb / Ismersz segítőkutyával élőket?
Ismersz segítőkutyával élőket?

Ismersz segítőkutyával élőket?

Szeretnéd könnyebbé tenni az életüket?

Oszd meg a történetüket, készíts róluk egy fotót és küldd el a Vizslamentésnek!

Mindössze 91 olyan tanúsítvánnyal rendelkező segítőkutya él ma Magyarországon, aki kifejezetten mozgáskorlátozottakat, látássérülteket, hallássérülteket, epilepsziával-, illetve súlyos fogyatékossággal élőket segítenek saját kutyaként. Gazdáik szerencsések, hogy van négylábú segítőjük, de ez komoly anyagi terheket is ró rájuk: fizetniük kell az állatorvosi költségeket, és a kutyájuk élelmezését. Sokuk számára ez nagyon megterhelő.
Majdnem kétszáz terápiás segítőkutya is dolgozik az országban. Gazdáikkal, vagyis a terápiás kutyavezetőkkel együtt nagyon sokféle módon segítenek embertársaiknak: ép és sajátos nevelési igényű gyerekek oktatásába, fejlesztésébe kapcsolódnak be, szociális otthonokban teszik szebbé az ott lakók hétköznapjait, kórházi programokban vesznek részt súlyosan beteg emberek mellett.

Az Elveszett Állatok Alapítvány Vizsla Fajtamentő Csoportja, a Vizslamentés – a felhíváshoz csatlakozott támogatóknak köszönhetően – öt segítőkutyás gazdának tudja megkönnyíteni az életét azzal, hogy egy évig biztosítja a kutyatápot, az ingyenes állatorvosi ellátást és az eb rehabilitációját egy kutyauszodában.

A leveleket az info@vizslamentes.hu-ra várjuk november 15-ig!
További információ: Menhardt Evelin (70/4599399)

Az első történetet Rácz Mariannról itt olvashatjátok: http://thedog.hu/hirek/segitokutyaval-az-eletoromtelibb-racz-mariann-tortenete/

Ugrás a lap tetejére