Kezdőoldal / Egyéb / Csongrádi csodakutya
Csongrádi csodakutya

Csongrádi csodakutya

A csongrádi polgárok szerint a legnépszerűbb mostanság a városban a rendőrkapitányság nyomkövető kutyája, Nike.

Augusztus 23-án állt szolgálatba a csongrádi rendőrkapitányságon és alig három hét alatt már jó pár ügyet felderített. A negyedik napon valaki betört a Bethlen Gábor utca egyik házába, az állat pedig szimata alapján egészen az elkövető házáig vezette a kutyavezetőjét.

Szeptember elején a Vörösmarty utcából tett bejelentést egy férfi a rendőrségen, hogy a hétvége folyamán ismeretlen tettesek betörtek hozzá, a csongrádi nyomozók a helyszíni szemlére magukkal vitték Nike-t is, aki ezúttal is szagot fogott és elindult az elkövetők után. Néhány száz méter után befordult egy kis utcába, majd onnan nem ment tovább.

Nike kiképzője Túri Adrienn, aki tudatosan készült „kutyás rendőrnek”. Mindig szerette az állatokat, otthon is van kutyája, így örömmel vállalta a lehetőséget a kiképzésre. Fél évet Dunakeszin töltött, ott kapta meg Nike-t és kezdtek neki a közös munkának, amely nem volt könnyű, hisz a két és fél éves Nike kezdetben még szomorkodott korábbi gazdája hiánya miatt. Azóta a páros remekül összeszokott, a kutya pedig nemcsak a rendőrkapitányság, hanem lassan a város polgárainak is nagy kedvence lett.

rendőrkutya, Niké

Túri Adrienn és Nike (fotó csongrad.hu)

Minden nap gyakorolnak, és a kutya a jól végzett munka után természetesen jutalomban részesül. Ha ügyes volt, játszhat a labdájával, valamint jutalomfalatkákat kap, amellyel a rendőrkapitányság dolgozói is előszeretettel kedveskednek neki, ám ezeket csak gazdájától kaphatja meg.

Dr. Koncz József rendőrkapitány szerint hamarosan újabb négylábúval gazdagodik az kapitányság. A napokban kezdi meg a kiképzést egy újabb kolléganő, így várhatóan december közepétől egy járőr kutya is vigyázni fog a csongrádiak biztonságára.

Forrás: csongrad.hu

Ugrás a lap tetejére