Kezdőoldal / Kutyás idézetek

Kutyás idézetek

Feed Subscription

Csak egy kutya?

Csak egy kutya?

Nem fűzök hozzá kommentet, szerintem értitek. Richard Dehmel: Csak egy kutya? ,,Csak egy kutya? Időről időre azt mondják nekem: Ébredj fel, ez ,,csak egy kutya”! – nem értik, miért teszi meg az ember ezeket az utakat, miért invesztál ilyen sok ...

Tovább »

Jack London

Ha csontot löksz a kutyának, még nem vagy jótékony. Akkor vagy jótékony, ha megosztod a csontot a kutyával, pedig magad is éppoly éhes vagy, mint a kutya.

Tovább »

Mark Twain

Ha magunkhoz veszünk egy éhező kutyát és enni adunk neki, akkor az soha nem fog megharapni. Ez a különbség a kutya és az ember között.

Tovább »

Helen Thomson

Egy jól nevelt kutya nem tesz rá kísérletet, hogy rávegyen, oszd meg vele az ebéded. Egyszerűen csak olyan bűntudatot ébreszt benned, hogy képtelen vagy jóízűen enni.

Tovább »

Ismeretlen 2

A kutya nemesebb lény mint az ember. A kutya hűséges, önfeláldozó és mindenek előtt feltétel nélküli szeretete a leirigylésre méltóbb tulajdonsága amit az ember soha nem tudhat magáénak.

Tovább »

Charles Darwin

A kutya az egyetlen a világon, aki jobban szeret téged saját magánál.

Tovább »

Gerald Durell

A kutyák, akikkel megosztható a létezés, különös és csodálatos lények, s nem lehet teljes az élet kutya nélkül…

Tovább »

George Eliot

A kutyám jön, hogy kitöltse a hűtlen barátok által hagyott űrt a szívemben. Nincs benne irigység, rosszakarat vagy gyűlölet. Nem árulja el a titkaimat, nem lesz féltékeny a sikereimre és nem leli örömét a bánatomban.

Tovább »

Márai Sándor

Ne szégyelld te azt, hogy szereted az állatokat. Ne röstelled, ha egy kutya közelebb van a lelkedhez, mint a legtöbb embert, akit személyesen ismersz.

Tovább »

Jane Goodall

Nincs a világon jobb lélekgyógyász az arcunkat nyalogató kiskutyánál.

Tovább »

Axel Munthe

A kutya valóságos szent. Természeténél fogva tiszta szívű és őszinte. Ösztönszerűen tudja, mikor nincs rá szükség: Órákig képes nyugodtan feküdni, mikor királya belemerül a munkába. Ám amikor a király szomorú és szorong, odalopakodik hozzá, hogy az ölébe hajtsa a fejét. Ne félj. Sose bánd, ha mindenki más el ...

Tovább »

John Galsworthy

A kutya éppen némaságával válik mindennél értékesebbé. Társaságában az ember rátalál a lelki békére, ahol a szavak elvesztik minden jelentőségüket!

Tovább »
Ugrás a lap tetejére