Kezdőoldal / Hírek / Nincskullancs csepp?
Nincskullancs csepp?

Nincskullancs csepp?

A nyári hőségek elmúltával ismét „gőzerővel” támadnak a kullancsok. Számtalan védekezési módszert ismerhetünk, a közös bennük sajnos az, hogy egyik sem nyújt 100%-os biztonságot.

Mi nagyon sokat járunk a kutyáinkkal olyan helyeken, ahol rengeteg a kullancs (nem csak a kerti futkározásra, ház körüli sétára kárhoztatjuk őket), így viszont kénytelenek vagyunk többféle védekezést is alkalmazni. A konkrét márkák megnevezése nélkül mi használunk cseppet és nyakörvet is, ez így egész jól bevált.

Viszont ez mégiscsak méreg, ki tudja mennyi káros hatása lehet a kutyáink egészségére (az, hogy most még nem tudjuk vagy még nem lehet kimutatni, nem jelenti azt, hogy nincs káros hatása…), ezért szívesen áttérnénk természetesebb, kevésbé vegyi megoldásra, akár kiegészítő védelemként. (mondjuk a nyakörv mellé)

Terjednek hírek egy új cseppről (Nincskullancs – így egyben – csepp) viszont szeretnénk tudni, mik a tapasztalatok, kinek mennyire vált be. (addig nem akarjuk elhagyni az egyik szert, amíg nincs elég infónk erről, de ha mindent használunk továbbra is, akkor nem tudjuk meg tényleg ez a hatásos-e.)

Kérünk mindenkit, aki már használja ezt, írja meg a tapasztalatait, szerintünk sokakat érdekel!

kullancs

kullancs

Ugrás a lap tetejére