Kezdőoldal / Hírek / Ozzy a kötéltáncos rekorder kutya!
Ozzy a kötéltáncos rekorder kutya!

Ozzy a kötéltáncos rekorder kutya!

Megszokhattuk már, hogy a Guiness-rekordok között (műfajukat tekintve) meghökkentő dolgokat is találunk. Hallott már valaki kötéltáncos kutyáról?

Igen, van ilyen! Sőt, a 2014-es Guiness-rekordok könyvébe is bekerült!

A világ leggyorsabb kötéltáncos kutyája 18.22 század másodperc alatt képes három és fél méteres távot kötélen „végigkutyagolni”. Az Ozzy névre hallgató collie-kelpie keverék eb amúgy brit, 4 éves, és a teljes neve Osbert Humperdinck Pumpernickle. Gyönyörű kutyus, aki láthatóan nagyon szeretne megfelelni a gazdinak. És bár értékeljük a teljesítményét, a videó alapján vegyesek az érzéseink.

A kötéltánc egyébként csak egy a számos trükk közül, amit Ozzy tud. Nem csak kötélen szokott ugyanis egyensúlyozni, hanem szinte bármin – ahogy az a képeken is látható -, de akár a gazdi, Nick Johnson vállán is.

Ozzy

Ozzy

Ozzy

„Nagyon sokat nem nyilváníthatunk világcsúcsnak. Van aki, ‘a legkevesebb lábú kutya’ kategóriában próbált ebének babért szerezni, más ‘a legtöbb medvét elütő kerekes székes’ címére pályázott – hiába. Ugyancsak elutasítjuk ‘a legkövérebb ölebek’ kategóriát – idézte Craig Glenday-t, a könyv főszerkesztőjét a The Daily Mirror című brit lap.

(Egyébként a Guinness-rekordok könyvének évjárataiból már több mint 120 millió példány kelt el, legalább száz országban kapható. Szerkesztőségét valósággal ostromolják a rekorderségre vágyók, évente 50 ezer „pályázat” érkezik, ám ezek közül csak 2-4 százaléknyi minősül hivatalos Guinness-rekordnak.)

Forrás: MTI, DailyMail

Ugrás a lap tetejére