Kezdőoldal / Hírek / Örökbe fogadta az árva cicákat a kutya
Örökbe fogadta az árva cicákat a kutya

Örökbe fogadta az árva cicákat a kutya

Az élet gyakran furcsa helyzeteket szül. Olykor vidám perceket vagy épp szomorúakat, bosszantókat vagy meghatókat. Közös bennük, hogy tanulhatunk belőlük. Ahogy számtalan esetben tanulhatunk az állatoktól is, kedvenceinktől, a kutyáktól főként.

A világ minden táján vannak aljas emberek, akik kidobják állataikat, mint a szemetet. De ezek az elhagyott állatok is jobban tudják, hogy milyen az igazi, feltétel nélküli szeretet.

Az eset São Pauloban, Brazíliában történt.A korábban hajléktalan kutya Scamp, a szemétdombon találhat hat kiscicát, akiket nem hagyott magukra, hanem lelkiismeretesen hazavitte őket.

Amikor meghallotta a kiscicák nyávogását egy dobozban a szeméthegy között, ő óvatosan letépte a dobozt róluk, amiben kidobták őket, és mint egy igazi anya, egyenként vitte őket haza, új otthonukba.

Mint a korábbi hajléktalan kutya Scamp tudta, milyen érzés, ha senki sem törődik vele. Őt azóta mostani gazdája örökbe fogadta, ő pedig most megmentette a kiscicákat a lehetséges lassú és gyötrelmes haláltól.

Számára nem volt kérdés, mit kell tennie. Nem volt kérdés, hogy kölykök kutyák-e vagy sem. Nem volt kérdés, hogy milyen fajták. Kis ártatlan élőlények, akiket meg kell mentenie, akiknek szeretetre, gondosságra, biztonságra van szükségük, ahogy anno neki is volt.

A történet először 2012-ben jelent meg az interneten, de egy ilyen történet mindig megosztásra érdemes, mindig tanulságos, nem számít, hány éves!

Ugrás a lap tetejére