Kezdőoldal / Elveszett / Ne lophassák el!
Ne lophassák el!

Ne lophassák el!

Megosztunk veletek egy történetet, mert sajnos ilyen is előfordul, sőt!

„Egy idős barátomnak van egy kb 2 éves kan goldenje. Ő már a második goldija, az előző már meghalt. Minden nap többször sétáltatja Dunakeszin a Duna-parton, a kutya nem szokott elkódorogni, nyakában biléta, ill. hám van rajta. A gazdija biciklivel megy vele. Mindenki ismeri őket a környéken.
Egyik vasárnap késő délután nagyon sokan voltak a Katonadomb melletti parkolóban, indultak hazafelé az autók. Barátom egyszer csak arra lett figyelmes a kocsik között, hogy eltűnt Bendegúz. Automatikusan leindult a víz felé, hogy biztos lement fürödni. Aztán végigment a parton, sok ismerőssel találkozott, de senki sem látta a kutyát.
Sokáig kereste, de semmi. Az egész család végigzokogta az éjszakát, már elsiratták a kutyát. Akkor másnap reggel nyolckor telefonált egy kutyát sétáltató nő Gödről a Feneketlen tótól, hogy ott van a kutya, hajnali 2-3 körül csapódott a horgászokhoz.
Visszaidézve a történteket, valószínűleg valaki elvitte kocsival (a kutya rendszeresen autózik a gazdival), gondolták milyen szép, barátságos és persze ingyen van. Aztán vagy már később nem volt olyan barátságos, vagy mikor megálltak, lelépett, ezt csak Bendegúz tudná megmondani. De azóta tartózkodóbb az emberekkel.
Ne tévesszük szem elől a kutyánkat!”

Biztosan számtalan hasonló eset van még, ezeket akár itt, kommentként is megoszthatod a többiekkel, hátha tanulunk belőlük.

Mi a napokban szintén egy Goldit találtunk (pedig a Goldenek többsége nem is igazán szökős, és ő ivartalanítva is volt), de se biléta nem volt rajta, se biléta nem volt benne. Ápolt volt, de autóút közelében rohangált…

Egyrészt, ma már kötelező a chip, de a biléta sem ártana sok kutyára, mert este 8-9 felé már nem biztos, hogy megoldható a chipleolvasás, és sokan talán nem is vennék a fáradtságot, hogy még nyitva lévő állatorvost keresgéljenek. (esetleg módjuk sincs rá, hogy megtegyék, nekem a mobilom is akkor merült le, naná, Murphy)

Kutyabiléta vásárláshoz egy tipp: kutyabiletak.hu

Ugrás a lap tetejére