Kezdőoldal / Hírek / Mégis lehet póráz nélkül sétáltatni, de mi jöhet helyette?

Mégis lehet póráz nélkül sétáltatni, de mi jöhet helyette?

Korábban nagy port kavart az a tervezet, ami szabálysértéssé minősítette volna a kutyák póráz nélküli sétáltatását.

Hála égnek, erről végül letett a Belügyminisztérium, többek között Korom Gábor nyílt levelének is köszönhetően (ez pl. itt olvasható), de biztosan sokan mások is harcoltak ezért. Köszönet érte mindenkinek, és köszönet a Belügyminisztériumnak is, hisz meghallgatták és végül elfogadták az érveket!

Ugyan korábban az Alkotmánybíróság „elvette” az Önkormányzatoktól annak lehetőségét, hogy pl. a kutyatartással kapcsolatban olyan szabályokat hozhassanak, melyek finoman fogalmazva is érdekesek, azonban egy újabb törvénynek köszönhetően, most ismét „vérszemet kaptak”, és már gyártják is az új regulákat. Az persze nem számít lényegében sehol, hogy szerencsétlen kutyákkal (vagy más háziállatokkal) mit művelnek emberek (lásd szaporítók), ellenük nem tesznek semmit, viszont megint a kvázi normális kutyásokat fogják büntetni, csesztetni. (ha valaki tud olyan Önkormányzatot, ahol komolyan veszik az állatkínzás és szapporítás elleni küzdelmet, gyorsan küldje el, örömmel megosztanám az üdítő kivételt!)

Az Indexen jelent meg most egy cikk, amiben már olvasható néhány település újabb kezdeményezése.

Csak érdekesség képpen:

– néhol már tiltják is a póráz nélküli sétát,

– nem meglepő, mindig van hely, ahol a kutyák fürdetése tilos (persze ezt is lehetne értelmesen, de minek is)

– szájkosár nélkül lépcsőház, lift, folyosó tabu (ez pl. Székesfehérvár)

– de legfőképpen a kutya ne ugasson (vagy csak úgy, ha az nem zavaró)

Tartok tőle, lesznek még cifra dolgok.

(itt jegyzem meg, hogy természetesen az sem megoldás, ha a kutyásoknak mindent szabad, nyilván nekünk is tenni kell azért, hogy ne menjünk mások idegeire, de továbbra is azt tartom, hogy erre nem az ész nélküli szabályozás és bírságolás a megoldás)

Forrás: http://tenyeszszemle.postr.hu/

Ugrás a lap tetejére