Kezdőoldal / Hírek / Bostoni tűzoltó mentett meg a fagyhaláltól egy kutyát
Bostoni tűzoltó mentett meg a fagyhaláltól egy kutyát

Bostoni tűzoltó mentett meg a fagyhaláltól egy kutyát

A hírek most szinte mindenhol arról szólnak, milyen ítéletidő van az USA-ban. Reméljük, nálunk nem lesz ilyen később sem, mert egyelőre nagyon enyhe telünk van. Azért itt talál néhány praktikus tanácsot a hidegebb téli napokra.

Szóval az amerikai ítéletidő a kutyákat is veszélybe sodorja. Sajnos túl sok történet van arról, hogy a kutyák veszélyesen kihűlnek akár baleset, akár a tulajdonos hanyagsága miatt.

A bostoni tűzoltót Sean Coyle-t riasztották az egyik reggel, hogy egy Sylvie nevű 13 éves husky a bostoni kikötőnél beleesett a fagyos vízbe, miközben a gazdájával sétált. Gazdája azonnal kétségbeesve hívta a 911-et, és kevéssel később már Sean Coyle araszolt a rémült kutya felé egy mentőkosárban.

„Ahogy közelebb értem , láttam, hogy a jég elzárja őt a külvilágtól, nem tud kimászni a vízből”, mondta Coyle. „Át volt fagyva és úgy láttam, hogy már csak maximum fél órája lett volna hátra .”

Egy ember talán 10 percig bírta volna. Sylvie pedig már kb. fél órája úszott a jeges vízben.

Sylvie hálásan fogadta megmentőjét és egy biztonsági kötél segítségével partra húzták őket.

Coyle már második alkalommal mentett vízből kutyát. A korábbi eset a Pleasure öbölnél történt, ahol a sziklák közé szorult egy kutya. Azt mondja, az élet az élet, nem számít, hogy kettő vagy négylábúról van-e szó.

„A háziállatok ugyan olyanok, mint a polgárok,” mondta. „A tulajdonosaik szeretik őket, és mi ugyan úgy megmentjük őket az égő épületből vagy a fagyos vízből, ahogy gazdáikat is, számunkra az ő életük is fontos.”

Ugrás a lap tetejére