Kezdőoldal / Egyéb / Ők is hősök!
Ők is hősök!

Ők is hősök!

Ma szinten minden 9/11-el foglalkozik. Nem csoda, hisz az akkori terrorcselekmények nem csak az USA, hanem az egész világ lakosságát sokkolták.

Abban a pokolban közel 3000 ember halt meg, viszont közel 100 mentőkutya segítette az esetleges túlélők keresését. Örök hálával és tisztelettel tartozunk nekik!

10 évvel később már csak 12 hűséges társ volt életben az akkori hősök közül, akik fáradhatatlanul dolgoztak, keresték a csapdába esett embereket.

A Daily Mail című lap a 10 éves „évfordulókor” összeállítást készített róluk. Arról nincs információnk, hogy az elmúlt két évben vajon távozott-e közülük újabb kutya a szivárványhídon túlra, de emlékezzünk rájuk ezúton is.

A holland fotós, Charlotte Dumas kilenc államot utazott át az USA-ban, hogy felkeresse a megmaradt kutyákat életük alkonyán a saját otthonukban, ahol még mindig éltek, egy teljes évtizeddel el a 9/11-i események után.
Moxie

Moxie

Moxie, 13 éves volt 2011-ben. Winthropban (Massachusetts) él, megérkezése után vezetőjével (Mark Aliberti) nyolc napig kutatták a helyszínt.

Tara

Tara

Tara 16 éves, Ipswich-ből (Massachusetts) érkezett a helyszínre 11-én éjjel. A kutya és vezetője – Lee Prentiss – szintén nyolc napon át segítettek keresni a túlélőket.

Kaiser

Kaiser

Kaiser 12 éves volt 2011-ben, a képen indianapolisi otthonában látható, innen ment szeptember 11-én a tragédia helyszínére, és keresett fáradhatatlanul a romok között.

Bretagne

Bretagne

Bretagne és gazdája Denise Corliss Cypress-ből (Texas), szeptember 17-én érkezett New Yorkba, és ott is maradt tíz napig.

Bretagne

Bretagne

Bretagne és Denise tart egy kis szünetet a munkában.

Guinness Guinness works at the 9/11 site shortly after the attacks

Guinness, 15, Highlandban él (California), szeptember 13-án reggel állt munkába a helyszínen Sheila McKee-vel, és 11 napig dolgoztak a helyszínen.

Merlyn

Merlyn

Merlynt és vezetőjét, Matt Claussent szeptember 24-én vezényelték a Ground Zero-hoz, éjszakai műszakban dolgoztak öt napon keresztül.

Red

Red

Red itt 11 éves, Annapolisból (Maryland) ment Heather Roche-val a Pentagonhoz, ahol szeptember 16 és 27 között dolgoztak.

Abigail the dog and Debra Tosch were deployed on the evening of September 17 at the World Trade Center and then searching for 10 days  Tuff and Tom Andert arrived in the city at 11:00 pm on the day of attack to start working early the next day the World Trade Centre

Abigail (balra) szeptember 17-én este érkezett és keresett 10 napig, míg Tuff (jobbra) a támadás napján éjszaka érkezett New York-ba, és már a következő napon munkába is állt.

Scout

Scout

Scout és egy másik – ismeretlen- kutya fekszik a romok között a Ground Zero-nál. Csak kettő a ​​közel 100 kutató- és mentőkutya közül, akik segítettek a túlélők keresésében.

Hoke

Hoke

Julie Noyes-t és Hoke-t szeptember 24-én vezényelték a World Trade Centerhez Denverből,  és öt napig kerestek.

Túlélők keresése: A kutyák éjjel-nappal dolgoztak, abban a hiú reményben, hogy valaki még életben van a World Trade Center helyén

Túlélők keresése: A kutyák éjjel-nappal dolgoztak, abban a hiú reményben, hogy valaki még életben van a World Trade Center helyén

 

Ugrás a lap tetejére