Kezdőoldal / Egyéb / Milyen a számodra megfelelő kutya?
Milyen a számodra megfelelő kutya?

Milyen a számodra megfelelő kutya?

Eldönteni, hogy milyen kutyát szeretnél, ugyanolyan fontos, mint azt eldönteni, hogy egyáltalán akarsz-e kutyát. Komoly és alapos kutatást kellene végezned, hogy megtudd, melyik a számodra és a családod számára megfelelő kutyafajta.

Az Amerikai Kennel Klub több mint 160 különböző kutyafajtát ismer el és minden egyes fajta saját egyedi jellemmel, külsővel, mozgásigénnyel és szükségletekkel rendelkezik. Komoly és alapos kutatást kellene végezned, hogy megtudd, melyik a számodra és a családod számára megfelelő kutyafajta. Íme néhány dolog, amit fontolóra kellene venned:

Jellem
Sokáig fogsz élni ezzel a kutyával, ezért meg kell győződnöd arról, hogy együtt tudsz-e élni a személyiségével. Aktív vagy csendes kutyát szeretnél? Könnyen idomíthatót vagy erős akaratút? Egy olyan kutyát, amelyik barátságos mindenkivel, akivel csak találkozik, vagy olyat, amelyik hű a családhoz, de tartózkodik az idegenektől? Sok figyelmet követeljen a családtagok részéről és sok mozgást, hogy unalmában ne tegyen tönkre dolgokat, vagy szeressen napközben is egyedül lenni?

Méret
Persze, hogy minden kiskutya imádnivaló, azonban hamar megnőnek és néha túlságosan is. Mielőtt hazavinnéd, tudd meg, hogy abból az aranyos kutyusból milyen magas és milyen testtömegű kutya lesz. Ne feledd, hogy a nagyobb kutyák több táplálékot és több teret igényelnek – elég nagy az udvarod vagy a nappalid, hogy kielégítse a kutya szükségleteit? És azt se feledd, hogy még a kiskutyáknak is sok helyre van szükségük, hogy körbe-körbe hancúrozzanak és elégessék fölösleges energiájukat.

Ugrás a lap tetejére